Embolisatie vleesboom I Patiënt ervaringen van embolisatie!

Emboliseren van een vleesboom is een uitkomst voor veel patiënten. De ervaringen voor het emboliseren zijn dan ook erg positief. Het emboliseren van een vleesboom zorgen ervoor dat klachten volledig zullen verdwijnen. Daarnaast zijn de risico’s van het emboliseren vele malen kleiner dan bij het verwijderen van de vleesboom. Het emboliseren van een vleesboom gebeurt plaatselijk en wordt gedaan door een klein kerfje in de lies. De lies wordt plaatselijk verdooft zodat er geen pijn gevoeld wordt. Narcose is in deze situatie niet nodig.

Embolisatie van een vleesboom

Heeft u symptomen van een vleesboom? Dan is emboliseren de oplossing! Het emboliseren van een vleesboom wordt gedaan door een interventieradioloog. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is specialist op dit gebied. De werkwijze van de radiologen van het Maasstad Ziekenhuis lopen voorop waardoor de ervaringen van patiënten zeer positief zijn.

Het emboliseren van een vleesboom wordt gedaan door een halve centimeter insnijding in de liesplooi. In het bloedvat wordt een katheter in de slagader geplaatst. De katheter wordt door de slagader naar de baarmoeder gevoerd. Door de techniek heeft de interventieradioloog precies in beeld waar de katheter geplaatst moet worden en waar deze zich bevindt. Uiteindelijk zal het bloedvat van de vleesboom worden dichtgemaakt waarna de vleesboom zal verschrompelen. In een sessie kunnen alle aanwezige vleesbomen door middel van embolisatie verholpen worden. Dit zorgt ervoor dat patiënten snel naar huis kunnen en de hersteltijd kort is. Dit zorgt mede voor de positieve ervaringen van patiënten voor het emboliseren van vleesbomen.     

Emboliseren van vleesboom & hersteltijd

De hersteltijd voor het emboliseren van een vleesboom duurt een kleine 2 weken. Hierna kan de patiënt de dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. De ziekenhuisopname duurt meestal ongeveer 2 dagen.

Emboliseren van een vleesboom

U kunt direct uw vraag stellen aan de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis. Binnen enkele dagen zal een specialist uw vraag beantwoorden of indien gewenst uw telefonisch benaderen. Stel hier direct uw vraag aan de specialist.