Prostaat

Klachten aan de prostaat komen vaak voor bij mannen. Het hebben van prostaatklachten is erg vervelend en kan ervoor zorgen dat u zich oncomfortabel voelt in bepaalde situaties. Klachten aan de prostaat is een veel voorkomend probleem bij mannen boven de 60. 40% van mannen boven de 60 heeft hier namelijk last van.

Wat is een prostaatvergroting?

De prostaat is een klier die zich bevindt rond de urinebuis van de man. De klier heeft de grootte van een kastanje en ligt onder de de blaas. Vooral mannen rond de 50 hebben last van een vergrote prostaat. Wanneer de prostaat rond het vijftigste levensjaar vergroot is, kan het een goedaardige of een kwaadaardige prostaatvergroting zijn. Bij een kwaadaardige prostaatvergroting wordt gesproken van prostaatkanker. Het kan ook zijn dat er een ontsteking is aan de prostaat. 

Behandelingen prostaat

Enige klachten die kunnen voorkomen bij klachten aan de prostaat zijn plasproblemen, zoals een zwakke urinestraal, vaak plassen en nadruppelen. De behandeling die wij uitvoeren om de klachten aan de prostaat te verminderen/te verwijderen is het emboliseren van de prostaat. Bij embolisatie worden er kleine bolletjes in de bloedtoevoer naar de prostaat geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat er geen vers bloed meer door de prostaat stroomt. Hierdoor zal de prostaat krimpen, waardoor de prostaatvergroting en de daarbij behorende klachten zullen verdwijnen. 

Voordelen emboliseren prostaat

Voor het behandelen van uw prostaat wilt u natuurlijk de meest patiëntvriendelijke behandeling hebben om uw prostaatklachten te verhelpen. Hierdoor doen wij aan emboliseren, omdat dat een van de patiëntvriendelijkste behandelingen is. Een paar voordelen voor het emboliseren van de prostaat zijn: een veilige en effectieve behandeling, behoud van de prostaat zonder de risico’s zoals bij een operatie, korte ziekenhuisopname en korte herstelperiode en snelle hervatting van de normale dagelijkse activiteiten waarin de prostaatklachten geen probleem meer zijn.

Meer prostaat onderwerpen!

Welke prostaatklachten kan ik hebben?
Wat is een vergrote prostaat?
Prostaat problemen, hoe ontstaan die en hoe zijn de problemen te behandelen?
Wat is een prostaatvergroting?