Verschillende behandelingen

De embolisatie specialist van het Maasstad Ziekenhuis biedt verschillende soorten behandelingen voor mannen en vrouwen. De behandeling die uitgevoerd zal worden hangt af van de klachten van de patiënt. Wij zullen daarom per persoon goed kijken wat de beste optie is om het zo goed mogelijk te behandelen.

Embolisatie behandeling

Omdat wij gespecialiseerd zijn in embolisatie behandelingen, is dit een van de verschillende behandelingen die wij uitvoeren. Embolisatie is het injecteren van kleine bolletjes (kleiner dan een millimeter) om te zorgen dat de bloedvaatjes worden afgesloten. Een embolisatie is een kleine ingreep die het gewenste resultaat geeft. Ten slotte is een embolisatie behandeling veel patiëntvriendelijker. 

Verschillende behandelingen voor vrouwen

Voor vrouwen hebben wij drie verschillende behandelingen. De eerste is een medicamenteuze behandeling. Deze behandeling is een behandeling door middel van pijnstillers of hormonen. De tweede behandeling is een operatie. Wij doen een operatie voor baarmoederverwijdering of vleesboom verwijdering. Bij de baarmoederverwijdering wordt de baarmoeder onder narcose verwijderd via de buikwand. De patiënt is vereist enkele dagen in het ziekenhuis te blijven. De herstelperiode is 6 tot 8 weken. Een vleesboom verwijdering wordt uitgevoerd wanneer er enkele vleesbomen moeten worden verwijderd en deze bereikbaar zijn door middel van een operatie. De vleesbomen worden chirurgisch verwijderd door middel van laparoscopie. Als laatste behandeling voeren wij ook embolisatie uit.

Verschillende behandelingen voor mannen

Voor mannen hebben we ook drie verschillende behandelingen. De eerste is een medicamenteuze behandeling. Dat is een behandeling met medicatie, zoals a-blokkers, 5a reductase inhibitoren of een combinatie van deze middelen. Deze behandeling wordt gegeven bij klachten zoals prostaatvergroting. De tweede behandeling die wij bieden zijn invasieve behandelingen. Daaronder vallen onder anderen een laserbehandeling, een transurethrale prostaatresectie en een prostatectomie. Bij transurethrale prostaatresectie wordt gebruik gemaakt van een mesje om prostaatweefsel via de plasbuis te verwijderen. De laatste behandeling is een minimale-invasie behandeling. Daaronder valt een embolisatie van de prostaat.

Meer informatie over de behandelingen!

Wat zijn embolisatie behandelingen?
Het emboliseren van een myoom
Het emboliseren van een vleesboom
Wat is een prostaat embolisatie?
Het verwijderen van de prostaat
Kan ik een vleesboom laten verwijderen?