Embolisatie myoom

Het emboliseren van een myoom is de meest patiëntvriendelijke behandeling. Door de vele voordelen en het beperkte risico zijn de patiënt ervaringen voor het emboliseren van een myoom zeer positief. Na het emboliseren van een myoom kan een zwangerschap nog steeds plaatsvinden. Dit komt omdat de baarmoeder intact blijft. De specialisten van de radiologie van het Maasstad Ziekenhuis zijn specialist op dit gebied. Graag helpen zij u met uw vragen en een eventuele behandeling en leggen zij precies uit wat een myoom nu precies is!

Hoe werkt het embolisatie van een myoom

Het emboliseren van een myoom gebeurt aan de hand van een plaatselijke verdoving in de lies. Hierna wordt een kleine inkeping gemaakt van nog geen halve centimeter. Daarna zal een catheter in de slagader worden geplaatst welke wordt vervoerd naar de myoom in de baarmoeder. Door het afsluiten van dit bloedvat zal de myoom verschrompelen en de myoom verdwijnen. De klachten zijn hierna verleden tijd. Door deze werkwijze is de patiënt binnen twee weken weer aan het werk en kunnen alle activiteiten weer worden uitgevoerd.

Embolisatie & verwijdering

Het emboliseren is de beste optie voor een myoom in de baarmoeder. Met het emboliseren van een myoom is de behandeltijd en hersteltijd korter. Daarnaast blijft de baarmoeder intakt voor een zwangerschap en treed er geen bloedverlies op. Dit is dan ook de belangrijkste reden om een myoom te emboliseren en niet te verwijderen.

Myoom emboliseren in Rotterdam

De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in het emboliseren van myomen. Op deze website kunt u veel informatie vinden over myomen, de oorzaken en de gevolgen. Daarnaast kunt u uitgebreid de behandeling van myomen lezen. Via de mail kunt u contact opnemen met de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis. Indien gewenst zullen zij binnen enkele dagen contact opnemen en uw vragen beantwoorden. Bij het Maasstad Ziekenhuis kunt u snel terecht voor een behandeling van uw myoom. Wilt u meer informatie? Neem contact op of maak een afspraak.