Myoom verwijderen

Een myoom verwijderen is zinvol als er in de baarmoeder myomen (vleesbomen) zijn gevestigd. Een myoom is een goedaardig gezwel in de baarmoeder. Dit komt bij veel vrouwen voor en maar 1 op de 10.000 is kwaadaardig. Een myoom verwijderen is een manier om van de klachten van myomen af te komen. Maar het verwijderen van een myoom is zeker niet de meest vriendelijke manier om van deze klachten af te komen. Een zeer patiënt vriendelijke manier voor het verwijderen van myomen is het emboliseren van de myoom. Op deze website staat deze behandeling uitgebreid beschreven. Bent u benieuwt wat een myoom is? lees het artikel!

Myoom verwijderen of emboliseren?

De verschillen tussen het verwijderen van een myoom of het emboliseren van een myoom zijn groot. Bij het verwijderen van een myoom komen vaak veel hinderlijke complicaties kijken en is het een vervelende behandeling voor de patiënt.

Het emboliseren van een myoom ten overstaan van het verwijderen van een myoom zijn groot. Bij het emboliseren wordt onder plaatselijke verdoving een kleine inkeping gemaakt in de lies van de patiënt. Hierna wordt via het bloedvat de myoom bereikt. De bloed toevoer zal gesloten worden waarna de myoom zal inkrimpen en uiteindelijk zal verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat de klachten van de myoom ook zullen verdwijnen. Deze ingreep is zeer vriendelijk voor de patiënt en wordt dan ook zeer aangeraden in vergelijking tot het verwijderen van een myoom.

Myoom verwijderen na klachten

Heeft u last van een uterus myoom en wilt u graag een specialist die hier naar kijkt? De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in myomen en de behandeling hiervan. U kunt direct een afspraak inplannen voor een behandeling of gesprek in het ziekenhuis. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@www.embolisatiespecialist.nl. Voor de privacy van patienten is gekozen voor het sturen van een e-mail. De desbetreffende specialist ontvangt direct uw bericht.