Uterus myoom

Een uterus myoom is een goedaardig gezwel in de baarmoeder. Bij vrouwen komt een myoom veel voor. Gelukkig is een myoom dan ook goed te behandelen. Maar wat is een myoom en wat zijn de gevolgen van een behandeling. Dit zijn natuurlijk vragen die u als patiënt bezighouden. Op deze website vindt u op veel van deze vragen een antwoord. Heeft u nog vragen of wilt u een arts spreken over een uterus myoom? Dan kunt u ook direct via deze website in contact komen met de specialisten op het gebied van uterus myomen.

Wat is een uterus myoom?

Een uterus myoom wordt ook wel een vleesboom genoemd. Dit zijn goedaardige knobbels in de spierwand van baarmoeder. De uterus myoom is vaak goedaardig en wordt bij 1 op de 10.000 vrouwen die een myoom hebben kwaadaardig. Via een behandeling zijn deze myomen goed te verwijderen waarna klachten volledig zullen verdwijnen.

Behandeling van een uterus myoom

Er zijn verschillende manieren om een uterus myoom te behandelen. Als er wordt gekeken naar de meest patiënt vriendelijke manier voor het verhelpen van een uterus myoom dan is embolisatie van de vleesboom het meest geschikt. Daarnaast komt het verwijderen van de vleesboom veel voor en dit baart zorgen. Dit komt omdat deze ingreep veel gevolgen heeft voor de patiënt en het niet een hele vriendelijke manier is van behandelen.

Het emboliseren van een myoom is dan ook een ingreep die past binnen de wensen van de Embolisatiespecialist.nl. Door een kleine inkeping in de lies van de patiënt wordt via de adres de myoom bereikt. Hierna zal bloedtoevoer naar de myoom worden gestopt waarna de myoom zal krimpen. Uiteindelijk zal de uterus myoom verwijderen en zullen klachten volledig verdwijnen.

Heeft u een uterus myoom?

Denk u dat u een uterus myoom heeft? U kunt altijd het betere voor het onzekere nemen. Door contact op te nemen met de specialisten achter de Embolisatiespecialist.nl. Dit zijn gespecialiseerde artsen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Deze artsen zullen u in het Maasstad Ziekenhuis onderzoeken. Indien gewenst kan op korte termijn een behandeling worden gestart. U kunt direct contact opnemen door een mail te sturen naar info@www.embolisatiespecialist.nl. De arts zal binnen enkele werkdagen contact met u opnemen.