Myoom behandeling

De behandeling van een myoom kan op verschillende wijze. Wellicht heb je al gehoord van het verwijderen van een myoom of het emboliseren van een myoom. Dit zijn de twee mogelijkheden bij de behandeling van een myoom. Natuurlijk zit er wel verschil tussen deze behandelingen. In dit artikel kom jij alles te weten over de voor- en nadelen van een behandeling en wat een myoom is!

Behandeling myoom & patiënt vriendelijkheid

Welke behandeling is het meest patiëntvriendelijk? Dit is met stipt het emboliseren van een myoom. Dit komt vanwege het feit dat de ingreep veel kleiner is dat tijdens het verwijderen van een myoom. Terwijl de resultaten hetzelfde zijn. Patiënten zijn na het emboliseren vaak snel weer aan het werk. De hertseltijd is korter, de ingreep vriendelijke en de resultaten hetzelfde.

Behandeling myoom & embolisatie

Als een embolisatie als behandeling voor een myoom het beste is, wat is deze behandeling dan precies? Tijdens het emboliseren van een myoom wordt de bloedtoevoer naar de myoom gestopt. Hierdoor krimpt de myoom en uiteindelijk sterft deze af. Dit zorgt ervoor dat de myoom symptomen totaal verdwijnen. Voor het emboliseren van een myoom hoeft alleen een kleine inkeping te worden gemaakt in de lies van een patiënt. Via de bloedtoevoer naar de myoom kan deze door embolisatie verdwijnen. Dit in tegenstelling tot het verwijderen van een myoom. Dit is een complete operatie waarbij de resultaten hetzelfde zijn als de patiëntvriendelijke wijze: het emboliseren van een myoom. Deze behandeling voor een myoom is dan ook de voorkeur voor de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Deze behandeling gaat boven het verwijderen van een vleesboom (myoom).

Behandeling van een myoom inplannen

Denk u dat u een myoom heeft? Naast de vervelende klachten is de kans dat een myoom kwaadaardig is niet heel groot. U kunt het beste een afspraak maken met de interventie radioloog. Deze arts zal u alles vertellen over de werkwijze en natuurlijk kijken of u daadwerkelijk een myoom heeft. Als dit het geval is kunt u snel terecht voor deze patiëntvriendelijke behandeling. De behandeling van een myoom wordt in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam uitgevoerd.

U kunt direct contact opnemen met de specialist door een mail te sturen naar het ziekenhuis. Dit kan door te mailen naar info@www.embolisatiespecialist.nl. Binnen enkele dagen zal de arts contact met u opnemen of uw vraag beantwoorden. Een behandeling van een myoom? Stel uw vraag!