Myoom kwaadaardig

Denk jij last te hebben van een myoom welke kwaadaardig is? Dat kan! De kans is alleen niet heel erg groot. Namelijk 1 op de 10.000 myomen zijn kwaadaardig. De overige myomen zijn goedaardig. Daarnaast is een myoom goed te behandelen waardoor je dus geen last hoeft te hebben van vervelende klachten of symptomen. Wil jij zeker weten of jouw myoom kwaadaardig is? Neem dan direct contact op!

Myoom kwaadaardig & symptomen

Zoals je net hebt kunnen lezen is de kans niet heel groot dat een myoom kwaadaardig is. Ook al zijn de klachten of symptomen van je myoom heftig, zegt dit nog niet of de myoom kwaadaardig is. Hieronder lees je de meest voorkomende klachten van een myoom. (Dit gaat over myomen in zijn algemeen en niet over kwaadaardige myomen. Hier is verder onderzoek voor nodig)

  • Forse menstruatiebloedingen, vaak met als gevolg bloedarmoede en/of vermoeidheid
  • Pijnlijke menstruatie
  • Zwaar gevoel, pijn in de onderbuik en/of rugpijn
  • Aandoening van de urinewegen, zoals moeilijk of vaak plassen
  • Pijn tijdens seksuele gemeenschap
  • Verminderde- of onvruchtbaarheid

Denk jij last te hebben van een myoom? Stel je vraag of maak een afspraak bij een specialist. Stuur direct een mail naar: info@www.embolisatiespecialist.nl.

Myoom kwaadaardig

Myoom kwaadaardig & behandeling

Of een myoom kwaadaardig is weet je niet zonder uitgebreid onderzoek. Een myoom (goedaardig) kun je makkelijk behandelen. Door het bloedvat van de myoom af te sluiten komt er geen bloed meer in de myoom. Deze zal verkrimpen en uiteindelijk afsterven. De klachten en symptomen zullen zo volledig verdwijnen. Mocht een myoom kwaadaardig zijn dan zal de arts kijken wat het beste behandelplan is.

Myoom kwaadaardig? Vraag het de arts!

Of een myoom kwaadaardig is kan niet op voorhand gezegd worden. Daar is meer onderzoek voor nodig. Twijfel jij hier aan of wil je graag je vraag stellen over bijvoorbeeld een myoom & zwangerschap? Dan kun je direct een mail sturen naar: info@www.embolisatiespecialist.nl. De arts zal binnen enkele dagen contact met je opnemen. Mocht een afspraak wenselijk zijn kunt u terecht in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Stel direct je vraag of plan een afspraak in!