Myoom symptomen

Myoom symptomen wijzen natuurlijk naar een myoom. Voornamelijk de symptomen en de bijbehorende klachten zijn zeer vervelend. In dit artikel lees je alles over myoom klachten, symptomen en de daarbij horende behandeling. Mocht u het vermoeden hebben dat u myoom symptomen heeft? Dan hoeft u niet direct in paniek te raken. De kans dat een myoom kwaadaardig is, is vrij klein. Het is wel belangrijk dat u bij myoom symptomen contact opneemt met een specialist. 

Myoom kenmerkende symptomen

Myomen hebben kenmerkende symptomen. Hieronder lees je de meest voorkomende symptomen die een myoom heeft. Dit kan variëren van heftige menstruatie tot pijn tijdens seksuele gemeenschap.

  • Forse menstruatiebloedingen, vaak met als gevolg bloedarmoede en/of vermoeidheid
  • Pijnlijke menstruatie bij een vleesboom
  • Zwaar gevoel, pijn in de onderbuik en/of rugpijn
  • Aandoening van de urinewegen, zoals moeilijk of vaak plassen
  • Pijn tijdens seksuele gemeenschap
  • Verminderde- of onvruchtbaarheid

Myoom symptomen

Myoom symptomen & behandeling

Kun jij jezelf helemaal plaatsen in deze symptomen? Dan is een behandeling zeker vereist. Door de tijd heen zijn deze behandelingen ook steeds beter geworden. Tegenwoordig hoeft de baarmoeder of de myoom niet meer verwijdert te worden. Zelf een zwangerschap na een ingreep is zelfs nog gewoon mogelijk. Daarnaast zijn de nieuwere methoden ook meer patiëntvriendelijker en zijn de risico’s lager. Emboliseren van een myoom is de meest vriendelijkste behandeling. Daarnaast is het resultaat van deze behandeling optimaal. De myoom symptomen zullen compleet verdwijnen en klachten zullen verdwijnen.

Myoom symptomen? Maak een afspraak!

Heb jij last van baarmoeder klachten door myoom symptomen? Dan kun je direct een afspraak inplannen bij de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dit kan door een vertrouwelijke mail te sturen naar: info@www.embolisatiespecialist.nl. De specialisten zullen direct contact met je opnemen. Afspraken en behandelingen vinden altijd plaats in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Heb jij een vraag of wil je graag een afspraak? Neem dan direct contact op!