Verwijderen prostaat

Het verwijderen van de prostaat gebeurt vaak bij een vergrote prostaat. Maar is dat ook echt nodig? Door het verwijderen van de prostaat kunnen vervelende klachten opdoen. Door de nieuwe technieken is het ook helemaal niet meer nodig om de prostaat te verwijderen. Het emboliseren van de prostaat is genoeg om alle klachten te laten verdwijnen.

Verwijderen prostaat en risico’s

Het verwijderen van de prostaat brengt flinke risico’s met zich mee. Hierbij kunt u denken aan inwendige bloedingen, het lekken van urine en overige vervelende problemen. De risico’s zijn vaak heel groot terwijl er ook makkelijkere manieren zijn om prostaatproblemen te verhelpen. Het emboliseren is een alternatief voor het verwijderen van de prostaat. Uw prostaat blijft intact en zal niet worden verwijderd.

Verwijderen prostaat of emboliseren prostaat?

Het verwijderen van de prostaat komt in Nederland het meest voor. Terwijl er ook goede andere alternatieven zijn, zoals het emboliseren van de prostaat. Bij emboliseren zal met behulp van een catheter het bloedvat naar de vergrote prostaat worden afgesloten. Dit zorgt ervoor dat de vergrote prostaat zal krimpen. Hiervoor zijn helemaal geen ingrijpende operaties nodig. Het verwijderen van de prostaat is bij een vergrote prostaat dan ook een achterhaalde methode.    

Verwijderen prostaat & contact

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het ziekenhuis achter De Embolisatiespecialist.nl, is gespecialiseerd in de alternatief van het verwijderen van de prostaat, het emboliseren. Heeft u een vergrote prostaat en bent u van plan deze te laten verwijderen? Dan kunt u direct contact opnemen met de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis. De specialisten geven u graag advies over het verwijderen van de prostaat en het emboliseren. U kunt direct contact opnemen door een mail te sturen naar: info@www.embolisatiespecialist.nl