Vleesboom laten verwijderen of niet?

Ik heb een vleesboom! Is het nu raadzaam om deze vleesboom te laten verwijderen? Het verwijderen van een vleesboom brengt veel risico’s met zich mee. Daarnaast is de hersteltijd langer en zijn de risico’s altijd aanwezig. Het verwijderen van een vleesboom is niet de enige oplossing. Emboliseren van een vleesboom zorgt ervoor dat de klachten volledig zullen verdwijnen. Daarnaast zal door het emboliseren van de vleesboom de baarmoeder intakt blijven.

Hoe lang herstel ik?

De hersteltijd is per patiënt verschillend. Bij embolisatie van een vleesboom zal de patiënt eerder huiswaarts kunnen dan bij het verwijderen van een vleesboom. Daarnaast hebben veel patiënten een goede ervaring met het emboliseren van een vleesboom. Dit heeft ervoor gezorgd dat het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zich heeft gespecialiseerd in het verwijderen van vleesbomen door middel van embolisatie.

Vleesboom & baarmoeder

Het emboliseren is de beste behandeling van een vleesboom. Bij het emboliseren van een vleesboom blijft de baarmoeder intakt. Dit zorgt ervoor dat na het emboliseren een zwangerschap nog steeds mogelijk is. De keuze om een vleesboom te verwijderen of te emboliseren is dan vaak ook snel gemaakt.

Wilt u uw vleesboom verwijderen of bent u benieuwt hoe een vleesboom ontstaat? Dan is het raadzaam om deze website als informatie bron te raadplegen.  Voor een vleesboom is emboliseren de ideale methoden. De radiologen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam helpen u graag verder. U kunt direct een mail sturen naar de specialisten. De radiologen zullen binnen enkele werkdagen contact met u opnemen en u vragen beantwoorden.