Myoom zwangerschap

Een myoom (vleesboom) tijdens de zwangerschap kan voor hinderlijke problemen zorgen. Hierbij kan gedacht worden aan heftige menstruatie, bloedverlies, drukkend gevoel in de onderbuik of een vermindering van de vruchtbaarheid. Je snapt dat een myoom tijdens de zwangerschap of na de zwangerschap vervelende eigenschappen heeft. Door een patiëntvriendelijke manier kan de myoom worden verwijdert. Dit gebeurt niet door het verwijderen van een myoom. Emboliseren is meer patiëntvriendelijk en zorgt daarnaast voor minder risico’s. Een myoom tijdens de zwangerschap is vervelend maar kan makkelijk worden verholpen.

Myoom zwangerschap & emboliseren

Je vermoed dat je een myoom hebt? Dan is het emboliseren van de myoom een goede oplossing. Maar wat is emboliseren van een myoom eigenlijk? De arts gaat via een kleine inkeping in je lies met een mini slangetje naar binnen. Uiteindelijk zal hij het bloedvat naar de myoom toe dicht maken. Hierdoor kan er geen bloed meer naar de myoom. Dit heeft voor gevolg dat de myoom zal krimpen en uiteindelijk zal verdwijnen.

Denk jij last te hebben van een myoom?

Myomen hebben typische kenmerken. Hieronder lees je alles over de kenmerken en symptomen van myomen tijdens een zwangerschap.

  • Forse menstruatiebloedingen, vaak met als gevolg bloedarmoede en/of vermoeidheid
  • Pijnlijke menstruatie bij vleesbomen
  • Zwaar gevoel, pijn in de onderbuik en/of rugpijn
  • Aandoening van de urinewegen, zoals moeilijk of vaak plassen
  • Pijn tijdens seksuele gemeenschap
  • Verminderde- of onvruchtbaarheid

Herken jij je in een van deze klachten? Dan is het goed om direct contact op te nemen met je arts!

Myoom en zwangerschap? Schakel de arts in!

De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in myoom behandelingen. Door de techniek emboliseren zal de myoom en de klachten totaal verdwijnen. Je kunt direct contact opnemen door een mail te sturen naar: info@www.embolisatiespecialist.nl. De arts zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. De afspraken en behandelingen vinden plaats in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Neem direct contact op als jij last hebt van een myoom tijdens de zwangerschap!