Problemen prostaat

Problemen van de prostaat zorgen vaak voor vervelende klachten. In dit artikel lees je alles over prostaatproblemen en de beste behandelmethoden.

Welke prostaatproblemen zijn er?  

Veel voorkomende problemen van de prostaat hebben betrekking tot het plassen. Hieronder lees je de meest voorkomende problemen.

  • Plasproblemen (zwakke urinestraal)
  • Vaak plassen
  • Nadruppelen

De problemen zijn voor de patiënt zeer hinderlijk. Tegenwoordig zijn er goede methoden om deze problemen te verhelpen.

Prostaatproblemen verhelpen!

Als je last hebt van prostaat problemen kan hier eenvoudig wat aan worden gedaan. Tegenwoordig kan door emboliseren van de prostaat de klachten verdwijnen. Het emboliseren van de prostaat is een vrij nieuwe methode. Tijdens het emboliseren zal de arts kleine balletjes injecteren in de bloedtoevoer naar de prostaat. Dit zorgt ervoor dat de toevoer van vers bloed stopt. Uiteindelijk zal hierdoor de prostaat krimpen. Dit heeft hetzelfde effect als een prostaatvergroting. Dit resulteert erin dat de prostaat problemen compleet zullen verdwijnen.

Werkwijze bij prostaatproblemen

Als je last hebt van prostaatproblemen wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Als eerst is het handig om een afspraak te maken bij een goede specialist. De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis zijn hierin gespecialiseerd. Je kunt een afspraak inplannen door een bericht te sturen naar info@www.embolisatiespecialist.nl. De arts zal binnen enkele dagen contact met je opnemen. Nadat je een afspraak hebt ingepland zal de arts je op de poli van het Maasstad Ziekenhuis verder onderzoeken. Hier zal de arts ook de daadwerkelijke diagnose vaststellen. Als zal blijken dat je daadwerkelijk prostaat problemen hebt zal een behandelplan worden voorgeschreven. Binnen korte tijd kan de arts je behandelen en zul je van je problemen af zijn.