Myoom baarmoeder

Een myoom is een goedaardig gezwel in de baarmoeder. Een andere benaming voor een myoom is een vleesboom. De grootte van een myoom verschilt heel erg. Dit kan variëren van een appelpitje tot een grapefruit. Ook de aantallen in de baarmoeder kunnen verschillen.

Myomen geven vaak wel klachten alleen zijn myomen niet gevaarlijk. Veel voorkomende klachten kunt u lezen onder symptomen. Denk hierbij aan lage rugpijn, hevige menstruatie, pijn tijdens het vrijen etc.

Myomen in de baarmoeder komen bij veel vrouwen voor. Sommige vrouwen ondervinden geen klachten en andere hebben hier wel last van. Als een myoom in het vorige geslacht voorkomt is de kans drie keer groter dan gemiddeld. Daarnaast is een verhoogde kans bij overgewicht.

Myomen in de baarmoeder & behandelingen

Als er geen klachten zijn is een behandeling niet altijd nodig. Als een myoom in de weg zit of medische problemen veroorzaakt kan er gekozen worden om de myoom te verwijderen. Door het emboliseren van een myoom is zwangerschap nog steeds mogelijk. Bij het emboliseren wordt het bloedvat naar de myoom gedicht. Hierna zal de myoom verschrompelen en zullen de klachten verdwijnen.

Wat is een myoom, heeft u een myoom of zou u graag dit willen laten onderzoeken? Heeft u een vraag of wilt u contact met een specialist? Dan kunt u direct contact opnemen door een e-mail te sturen naar de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De specialisten zijn specialist in het emboliseren van myomen. U krijgt binnen enkele dagen een reactie of u kunt direct een afspraak inplannen.