Kan een vleesboom kwaadaardig zijn?

Ja, een vleesboom kan kwaadaardig zijn. U moet er wel rekening mee houden dat bijna 40% van alle vrouwen een vleesboom heeft. Eigenlijk altijd zijn deze vleesbomen goedaardig. Slechts 1 op de 10.000 vleesbomen is een kwaadaardig gezwel. Daarom hoeft u zich niet direct zorgen te maken als u denkt dat u een kwaadaardige vleesboom heeft. 

Een vleesboom kwaadaardig?

Heb ik een vleesboom? Een vleesboom is een goedaardig gezwel. Het gaat in deze situatie dus niet om kanker. Vleesbomen groeien in tegenstelling tot kwaadaardige gezwellen niet door in de omringende weefsels en vormt dus ook geen uitzaaiingen. Als een vleesboom zich ontaard in een kwaadaardige vleesboom, merkt u dit vaak aan de symptomen. De vleesboom groeit dan vaak extreem snel en er treden diverse klachten bij op. Mocht u ineens last hebben van gewichtsverlies, onverklaarbare pijn of extreme moeheid? In dit geval is het raadzaam om snel een arts te raadplegen. De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in vleesbomen en in kwaadaardige vleesbomen. Heeft u het vermoeden dat u een vleesboom heeft en wilt u uitsluitsel of deze kwaadaardig is? Dan kunt u direct contact opnemen met de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Myoom kwaadaardig

Kwaadaardige vleesboom & behandeling

De radiologen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn gespecialiseerd in embolisatie behandeling van vleesbomen. De nieuwste technieken en de jarenlange ervaring zijn de basis van de behandeling. U kunt direct uw vraag stellen aan een van de specialisten. Heeft u een specifieke vraag of wilt u een specialist onder 4 ogen spreken? Dan kunt u een afspraak inplannen op de radiologie in Rotterdam. In dit ziekenhuis in Rotterdam zullen altijd de afspraken en behandelingen plaatsvinden. De specialisten staan u graag te woord en kijken graag naar uw vleesboom met mogelijke behandelingen. Heeft u een vraag over een vleesboom of een kwaadaardige vleesboom? Neem contact op!