Een vleesboom ontstaat vaker bij vrouwen die (nog) geen kinderen hebben gehad. Dit komt omdat de invloed van hormonen erg belangrijk is voor het ontwikkelen van een vleesboom. Dit speelt zich af in de vruchtbare fase van een vrouw. Een vleesboom ontstaat dan ook niet voor de eerste menstruatie en verdwijnt na de laatste menstruatie. Door hormoonveranderingen tijdens een zwangerschap kunnen vleesbomen soms groeien.
Ontstaan van een vleesboom & nu?
Heeft u het vermoeden dat u een vleesboom heeft? Na het ontstaan van een vleesboom kunnen verschillende klachten optreden. Deze klachten wisselen erg per persoon. Daarbij komt kijken dat de grootte van de vleesboom, de locatie en het aantal van invloed zijn op de klachten. Als u klachten heeft die wijzen op een vleesboom is het raadzaam om een arts van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam te vragen. Deze specialisten zijn gespecialiseerd in vleesbomen en de behandeling daarvan.
Hoe ontstaat een vleesboom & de behandeling!
De behandeling na het ontstaan van een vleesboom is cruciaal. Vleesbomen kunnen op verschillende wijze verholpen worden. De beste behandeling en de meest patiëntvriendelijke behandeling is het emboliseren van een vleesboom. Dit heeft dan ook veel voordelen. De vleesboom wordt via een catheter via de lies vervoerd naar de vleesboom. Hierna zal het bloedvat van de vleesboom afgesloten worden waarna de vleesboom zal verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat de vleesboom niet verwijdert hoeft te worden met alle gevolgen van dien. Daarnaast is de narcose plaatselijk en hoeft de patiënt niet helemaal onder narcose.
Vleesboom: Alles over het ontstaan en de oplossing
De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis zijn specialist op het gebied van vleesbomen. U kunt direct contact opnemen via het e-mailadres van de specialisten. De specialisten beantwoorden graag uw vraag en helpen u met het beste advies. Natuurlijk kunt u ook een afspraak inplannen om op de poli van de Radiologie uw verhaal te doen. De specialist kan u dan direct een verwijzing geven voor een eventuele behandeling.
Neem direct contact op met de specialisten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.