Vleesboom klachten I Bekijk alle klachten!

Vleesbomen geven vaak geen of weinig klachten. Daarom hebben ook veel vrouwen vleesbomen zonder dit zelf te weten. De meeste vleesbomen groeien langzaam en blijven onopgemerkt. Mocht u wel klachten ervaren dan zijn de klachten ook goed te herkennen en toe te kennen aan een vleesboom. Denkt u vleesboom klachten te hebben? Blijf hier niet te lang mee lopen! 

Welke klachten geven vleesbomen?

Vleesbomen geven vaak hevige menstruatiebloedingen. Daarnaast kunnen vleesbomen pijnklachten geven in bijvoorbeeld de benen en de onderrug. Deze klachten zijn wel zeldzamer maar zeker mogelijk. Ditzelfde geldt voor de omliggende organen welke bedrukt kunnen worden waarna buikpijn een herkenbare klacht is.

Klachten komen voor als een vleesboom op een ‘vervelende’ plaats zit. De omvang van de vleesboom speelt natuurlijk ook een rol. Maar zelfs kleine vleesbomen op hinderlijke plaatsen zorgen voor klachten. De baarmoederholte is een vervelende plaats die vaak voor bovenstaande klachten zorgt. Een myoom in de baarmoeder komt vaak voor. Als u klachten ervaart hoeft u zich geen zorgen te maken. Vleesbomen zijn in principe goedaardig. Slechts 1 op de 10.000 kan een kwaadaardige vleesboom worden.

Klachten van vleesbomen:

  • Heftig bloedverlies bij menstruatie
  • Buikpijn en drukkend gevoel in de buik
  • Lage rugpijn of pijn in de onderrug
  • Druk op de blaas
  • Een vergrote buik

Vleesboom klachten

Klachten van vleesbomen? Emboliseren is de oplossing

Klachten  en symptomen van vleesbomen zijn goed te verhelpen. Door een operatie kan de vleesboom worden verwijdert. Vaak geeft dit vervelende ‘problemen’ met zich mee. De specialisten van het Maasstad Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het emboliseren van een vleesboom. Met deze methode hoeft u niet geopereerd te worden. Met emboliseren wordt bloed naar de vleesboom gebracht waarna de vleesboom zal verschrompelen en uiteindelijk zal verwijderen. Bent u benieuwd naar deze methode of wilt u graag een afspraak met een specialist. Vul het contactformulier in en de specialist neemt binnen enkele dagen contact met u op.